code

Додавање на профили во WordPress корисниката форма со код

Објавено на Posted in Wordpress

Корисничкиот профил на WordPress ви овозможува да поставувате податоци за социјалните мрежи што сакате да ги користите. Но, некогаш може некои од социјалните мрежи како што се Facebook, Twitter или Googleplus да не се вклучени во корисничкиот профил. Додавањето полиња во формата за профилот може да се направи со код, без да се користи додаток (plugin). Креирајте функција со низа на профилни од клучеви и вредности:

function modify_contact_methods($profile_fields) {

	// Add new fields
	$profile_fields['facebook'] = 'Facebook URL';
        $profile_fields['facebook'] = 'Facebook URL';
	$profile_fields['googleplus'] = 'Google+ URL';
	return $profile_fields;
}
add_filter('user_contactmethods', 'modify_contact_methods');

Ставете ја оваа функција во functions.php на главната тема или на темата – дете и ќе ги добиете потребните полиња во формата на вашиот профил.

Rada Arshinkovska

I create modern, high quality, responsive search engine friendly websites, beautifully crafted for my client needs and wishes. I build websites for individuals, businesses and organizations that have never had one, but also, for those who need help with redesigning their websites.

One thought on “Додавање на профили во WordPress корисниката форма со код

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

5 × one =