Како да се користи CSS позиционирање при креирање на шаблон на веб страна

Објавено на Leave a commentPosted in CSS

За да се постави некој елемент на шаблон за веб страница може да се искористат следните пет вредности за својството CSS position: static, absolute, relative, fixed и sticky. Својството CSS […]

wp author box

Додавање на поле со информации за авторот во WordPress со код

Објавено на Leave a commentPosted in Wordpress

Додадете поле со информации за авторот на крајот од секој напис за да ги информирате вашите читатели за тоа кој сте и што правите. Ако вашата тема нема вградена функција […]

photograph

Веб страници за превземање на бесплатни слики

Објавено на Leave a commentPosted in website

Сликите имаат значајна улога во секој блог, веб страница, социјални медиуми, приватни или комерцијални проекти. Во Google можете да најдете многу слики, но тие често имаат ограничување на авторските права. […]

Поврзете ја вашата веб страница на е-пошта на Gmail

Објавено на Leave a commentPosted in website

Овој напис е наменет за оние кои имаат е-пошта на својот домен, но не сакаат да ги прегледуваат своите пораки на страници за е-пошта на трети лица. Скоро сите имаат […]

Престанете да го користите FeedBurner – Префрлете се на MailChimp

Објавено на Leave a commentPosted in Wordpress

Како нов блогер, се обидов да користам Feedburner email претплата на мојот блог. Но, како што се обидов да го регистрирам FeedBurner видов дека некои функции како FeedBurner API и […]

jing

Jing – корисна алатка за веб дизајн

Објавено на Leave a commentPosted in Usefull Tools

Програмата е дизајнирана да го поедностави процесот на зачувување и споделување на нештата што се случуваат на вашиот компјутерски екран. Првиот пат кога ќе ја стартувате апликацијата ќе треба да […]

code

Додавање на профили во WordPress корисниката форма со код

Објавено на 1 CommentPosted in Wordpress

Корисничкиот профил на WordPress ви овозможува да поставувате податоци за социјалните мрежи што сакате да ги користите. Но, некогаш може некои од социјалните мрежи како што се Facebook, Twitter или […]